Är vi laddade?

JAAAAAAA!!





eller? vi kan jue låsas det i alla fall.. men jag åker in så får vi göra det bästa av allt ;D

GOTT NYTT ÅR!

31/12 - Nyårsafton

Nyårsafton då. Och jag är såklart fortfarande sjuk. Min vanliga tur :) Men som det ser ut ska jag åka ända. Kan jue inte bli annat än pepp när jag har så söta vänner som vill att jag ska komma :') hihi.

I några timmar framöver blir det att dricka mycket vatten och försöka vila så mycket. Har tagit en alvedon och den ska jag försöka klara mig på.. Inte bra att blanda kanske höhö.

Skriver kanske innan jag drar :)

Värre sjuk

Hur mycket snor kan en människa ha egentligen?
Jag brukar faktiskt inte tycka synd om mig själv när jag är sjuk men det gör jag nu mesigt nog :/ Sett fram emot nyår super mycket och igår tänkte jag gå i vilket fall som helst nu. Men nu är jag sämre än igår och febern bara stiger.. Men ska inte ta ut för mycket i förskott, kan jue bli bättre :)
Fast om jag åker tvingas jag nog binda fast min mamma här hemma så hon inte kan hindra mig. Inte populärt hos henne att jag vill åka.. haha

nu ska jag försöka få i mig lite frukost!

Sammanfattning av år 2010

Då börjar året 2010 lida mot sitt slut. Det har gått så otroligt fort och jag har haft ett fantastiskt år! Tänkte att jag skulle sammanfatta lite av det som hänt under året.

Förra nyår firade jag i Värnamo tillsammans med helt underbara människor! Kände bara en enda person där från början men när jag reste hem hade jag massor nya bekantskaper. Lätt bästa nyår jag haft :)

Jag har haft mycket i skolan med många kurser jag velat satsa på. Minns att vi skulle skriva ett skolarbete i samhällen om brott och straff, ett arbete som slutade på 17 dataskrivna A4-sidor för min del. Mycket jobb men blev även bra resultat :)

Umgåtts mycket tillsammans med vänner, hittat på bus och haft det allämänt bra med folk jag gillar!

21 februari kom den dagen jag väntat länge på. Jag blev 18 år och en helt ny värld öppnades! :D haha
Jag minns pinsamt nog att 12 mars var första gången som jag gick ut tillsammans med Elin och Jessica. Vi gick ut på Centrum, vilket jag inte visste då sen skulle bli mitt favoritställe, hehe. Sen var jag fast i kroglivet helt enkelt. Spenderat många kvällar på den klubben och andra ställen i olika städer.

Jag och min klass anordnade en modevisning som blev riktigt lyckad! Tyckte vi hade sjukt kul tillsammans under den tiden och jag tyckte alla var super duktiga. Men på ett sätt var det skönt när det var över för jag minns att jag var jätte sjuk. Hade knappt någon röst och fick snyta mig flera gånger i pauserna. Sjuk är något som jag varit mycket under året också.. (till exempel nu, haha)

Jag tillbringade mycket tid till övningskörning och mycket teori. 1 juni var körkortet mitt! Klarade teorin på första försöket med 61 rätt och var super pepp till uppkörningen nästa dag. Där jag kuggade. Men ungefär en vecka senare fick jag ny tid och klarade den så vad gör det nu? :)

Jag fick chansen att flyga för första gången i mitt liv. Resan bärde av till London med HP08. Mycket fin stad måste jag säga men vi fick nog se lite "baksidan" av den. Bodde på ett jätte skruttigt vandrarhem som inte riktigt gick hem bland oss. Men shoppingen, mums hur bra som helst. Fick se fina sevärdigheter och uppleva London.
Men oerhört skönt att komma hem tillbaka till Sverige och sluta 2:an några dagar senare. Det ville firas men alla var inte 18 och andra var opepp. Så Ida, jag och Sofie satte oss på tåget till Jönköping. Ingen aning om hur vi skulle komma hem eller nåt. Vi skulle bara ut haha. Den gången var den absolut roligaste gången jag varit ute. Hela staden var full av studenter och alla var så glada, vi dansade hur mycket som helst och levde för kvällen. Det var början på det fina festis-bästis gänget :')

Jag fick uppleva min absolut bästa sommar! Hade mitt första riktiga sommarjobb (om man inte räknar med Stalpets café, haha) Fick jobb på Elgiganten genom en arbetsintervju, blev satt på TV avdelning utan att kunna någonting. Men det var något jag fick lära mig med tiden. Men just när jag började var det lite bråttom att jag kunde ganska mycket för han jag jobbade med på min avdeling skulle ha semester i en vecka efter min första vecka. Så jag skulle vara där helt själv en vecka, självklart fick jag hjälp när det var något jag inte kunde men för det mesta fick jag greja det själv för de andra hade jue sina avdelningar och kunder. Helt klart en upplevelse och bra erfarenhet att jobba där :)
Sommaren var minst sagt galen. Jag kan inte ens räkna till hur många gånger vi var ute och festade och vill inte räkna hur mycket pengar jag gjorde av med på just det. Men allt var verkligen värt det. Mesta dels var vi i Jönköping men även i Linköping och Eksjö. Blev en hel del kvällar på Centrum, hehe. Och nästan alla gånger var så lyckade och roliga! Och självklart galna, blir lätt så med Sofie, Ida och mig tillsammans. Fått träffa jätte härliga nya människor som jag är så glad att jag träffat!
Jag besökte fina ön Öland tillsammans med trevligt sällskap sista veckan innan skolan började igen. Kanske inte bästa veckan att åka för var inte mycket folk och inte det bästa vädret.. Men ett fint sätt att avsluta sitt sista sommarlov måste jag säga :)

Jag har börjat mitt tredje och sista år på gymnasiet. Känns både roligt, skönt och väldigt läskigt. Något som betyder att jag innan 11 juni nästa år ska veta vad jag vill göra. Om jag vill plugga vidare, i så fall vart och till vad? Eller om jag vill jobba lite först. Något som jag tänkt mycket på nu på senaste tiden men inget jag kan komma fram till ett vettigt beslut om.
Jag har tittat på många artister live. Men absolut bäst har varit Hoffmaestro, några som jag tittat på två gånger. Första gången var tillsammans med fina Ida i Eksjö på Statsfesten. Riktigt lyckad och rolig kväll tillsammans med min fina vän :)
Andra gången var i Parken i Tranås, även där en super rolig och svettig kväll med massa dans och härligt folk! :D
Ryktas om att dom kommer tillbaka nästa året, något jag abslout ska gå på ;)

Jag fick det klart för mig att jag inte alls är så smart! Haha skrev Högskoleprovet en hel dag. = jätte svårt och inte alls något för mig..
Har startat upp UF företaget tillsammans med vännerna Matilda, Sara och Johanna! Något vi hade jätte problem med i början med. Att komma på en hållbar affärsidé och allt. Men när vi hade Öppet hus gick det jätte bra och vi hoppas det fortsätter så!
Jag har samanlagt haft 10 veckors praktik under året. Alla veckor i butik. Något jag inte vill va de nästa 5 veckorna!

Haft många mysiga kvällar tillsammans med vänner men om jag ska vara ärlig har det varit mest fest! Haha har firat Alice och Julia att de blivit 18, spenderat många kvällar i Eksjö med min tvilling hihi.
Lucia hade jag en galen natt med min klass och firat att det är halva tiden kvar till studenten med julmiddag.
Firade julen hemma tillsammans med nära och kära. Juldagen var jag i Parken och festade. Sen dess har jag i princip bara legat hemma och varit sjuk och i morgon är det nyår igen och det ska jag fira inne i Tranås :)

Det kan man säga varit mitt 2010 i helhet. Är riktigt nöjd med året, gjort massa roliga saker och kommit personer mycket närmare som jag är super tacksam för :) Även glidit i från person som jag egentligen inte vill :/
Kan inte säga att jag ångrat allt för mycket detta året. Klart allt har kanske inte varit genomtänkt men tycker inte man ska ödsla massa energi på att ångra det man gjort, det är det man inte gör man ska ångra istället.
2011 kommer bli ett toppen år, känner verkligen det på mig! Kommer ta studenten och förhoppningsvis åka på min första solresa. Hoppas komma in på någon skola jag vill gå på och ah bara leva livet! :)

Duktigt av dig som orkat läsa detta haha. Och jag önskar dig ett gott nytt år :D

VHS

Jag är då för smart. Kände mig frisk i måndags så tyckte jag kunde träna lite eftersom jag inte gjort det på en vecka typ och efter all julmat. Men dålig idé. Min kropp var nog inte så frisk som jag kände mig. Så nu har jag skiten igen! Ligger i sängen med feber och jobbig hosta. Men det ska inte få hindra mig från att fira in mitt nyår med fina vänner :D never att jag ligger hemma på fredag.. Letar reda på massa peppmusik så mitt festhumör övervinner min sjukdom och gör mig frisk, haha.
Jag blev jätte sugen på att titta på massa VHS-filmer. Så det har jag laddat upp med nu och ska glo på det de närmaste timmarna!

Nyårsklänning fixad!

Just hem kommen från stan! Helt sjukt vad kallt det är! Jag har bäddat ner mig i sägen och tagit på mig min fina morgonrock för att få upp värmen :) och på det hostar jag som en galning..
Men nu har jag i alla fall fixat en nyårsklänning! Super nöjd faktiskt, hoppas det blir bra ;) Så det mesta är klart för nyår nu tror jag!
Fick även med mig hem en en kofta och en t-shirt och lite. Utnyttjade mitt presentkort på Family House äntligen.

Hade lite planer på att dra till tranås men det blir nog inte så. Så jag planerar om med att ligga i sängen dagen lång! hihi. Fast har en garderob som måste städas.. äh kan tas i mon!




Juldan, party!

Sitter i min säng och lyssnar på min pepp lista på spotify jag fått av fina Ida! :) här är en jag är fast i! Kan behöva lite pepp, ska ut i kväll! Juldagen jue, tydligen bland de största partydagarna! Kan man jue inte missa? ;) men ändå är jag halv taggad och fortfarande lite kraslig.. Jag saknar sommaren så sjukt mycket! När som helst kunde man få ett sms från Ida eller Sofie där det står nåt i stil med: Det är sommarlov, vi är unga och i kväll ska vi ut, du är taggad nu kööör vi! Haha det var bara att lyda och bli taggad ;) fina tider.. fast Ida och jag ska leka lite att det är sommar i kväll och köra på som då!
Ska la börja fixa mig snart men ingen aning av vad jag ska ha på mig och känner mig bara ful och bläää :(

God jul!

En aningen sent att säga nu kanske..? Men god fortsättning då ;D
Har jag haft en god jul nu då? Jo men det tycker jag trots sjukdom :) Varit här hemma och ätit massa god julmat så jag måste bo på gymmet hela nästa vecka haha. Nämen man gör jue typ inget annat än att äta på julafton? Men med all rätt för gud så gott det är ;) Farmor,farfar, farmors syster och Elis har varit här! Elis är en lite farbror som fyller 100 år i sommar! Helt sjukt! Han försöker lära mig hur man blir så gammal! Honung och älska livet varje dag! Får la börja leva så ;) hihi!
Och jag hade tydligen varit snäll detta året med så lite klappar fick jag. Pengar, min mobil (fick jag i lite förtid), hudvårdsprodukter, parfym, morgonrock, kockbok, massor av trisslottor, vann 50 kr på en (glädje?), ett armband som man kan sätta dit olika berlock på + 2 berlock sen ett pussel! När jag var liten var jag galen i pussel, älskade det men nu på senare år har det svalnat av men så får jag ett av Nomi! Haha så nu ett tag fram över har inte jag ett liv. Om jag står ut vill säga. Började i kväll och det är jue hyfsat svårt.. 500 bitar och alla bitar ser typ likadana ut :(
Efter att gästerna åkt hem kollade vi självklart på Svensson,Svensson! Sätt det 365896 gånger verkligen men tröttnar aldrig :D Efter det kollade jag och min käre bror på hans julklapp han fick av mig! Bröderna Karlsson! Jag behövde en julklapp till han och jag ville ha den filmen så löste det bra tycker jag ;) haha.

Andledningen till att jag bara blarrar på är att jag inte kan sova.. Så kan leverera lite bilder från dagen! Vill ni ha va? :D


En bild från lucia visst.. men jag hade en tomteluva och en julstjärna i bakgrunden så tyckte det kunde passa? :)



Min broder och jag! Pappa ville ha lite kort på oss så vi fick agera fotomodeller :p haha

Nästan hela gänget ;)


och självklart en bild på mitt pussel om hur duktig jag har varit ;) och om hur mycket jag har kvar... :(

jaha halv två? kanske ska sova då? Godnatt säger jag!

23 december - känns inte som julafton i mon

Dan före doppar dagen. Och jag ligger sjuk. Yes vad rolig jul jag kommer få. Nä men jag är faktiskt på bättringsvägen :) Så det blir nog bra.
Har föräldrar som jobbar innan jul så jag har fått ställa upp (trots sjukdom) att städa hela huset och julpynta inför i morgon! Klätt världens fulaste gran haha och fått det lite mer julmys :) Så nu har man kommit i lite mer stämning, men känns ärligt inte som det är julafton i morgon..
Nu i kväll vill jag inte göra något mer, hehe bara ligga i sängen och kolla på Tomten är far till alla barnen :) ett måste till jul, visst? :) får dricka lite mer te också så jag blir ännu bättre till i mon!
Och självklart ska jag äta en skinkmacka när mamma kokat klart skinkan ;) Tradition dagen innan :D hihi.

 



Ahopp sjuk

Kort sagt mår jag skit idag. Jätte ont i huvudet och halsen och allmänt jävligt. Perfekt att bli sjuk till jul..
Men när jag kom hem väntade två julkort på mig :) Ett från Sabina och ett från Alice med familj! Det gjorde verkligen min dag :) Sånna där saker uppskattar jag verkligen! hihi

Krypit ner i min säng med filt och te och kollar på Beck, hoppas det hjälper!

Mot hestra och glädje

Som en blixt från klarblå himmel blev jag super depp. Jag behöver min Ida! Åker helt klart hem till henne ikväll!
Så om jag får gissa kommer jag vara glad innan kvällen är slut :)


Lördagkväll

Kvällen kommer jag som jag trodde spendera hemma hos Jessica :) Vi ska nog kolla igenom någon bra film och mysa! hihi





Och jag har äntligen skaffat en mössa :D jag klarar då inte en vinter utan någon :p haha och min gamla är jue borta så..

Bra shoppingdag och spontan kväll!

Fint med helg :D Skolan igår var väldigt slapp och dagen där gick fort. Efteråt åkte jag, Ida och Alice till Jönköping för en shoppingdag! Skulle hitta alla mina julklappar och ah hittade dom flesta :) möjligtvis någon kvar.. Efter mycket shopping blev vi sugna på glass och åkte till Mc'Donalds!

Och nu är det helt klart bevisat att vi är galna! När vi satt där så fick vi för oss att vi skulle vara kvar i Jönköpingen kvällen ut och ge oss ut på krogen ;) haha så blev det, åkte till a6 och köpte lite kläder vi kunde ha på kvällen, tillbaka till Donkens toa och fixade oss! Haha en kväll med mycket dans på Centrum! Roligt kväll minsann :D haha



Kvällen får vi se vad som händer! Jessica och jag kanske hittar på något :)

Så busig

Inte varit någon skola för mig idag. Fick reda på igår att vi inte hade någon religion på morgon, det betyder att jag skulle ha en lektion på 50 minuter på morgonen som var slut vid 10. Sen skulle jag få vänta till 14.10 för nästa lektion. Så det kändes lite onödigt att åka 8 mil fram och tillbaka för det! Så istället har jag varit duktig och städat, tränat och ätit pannkakor!

Dagen ser nog inte så mycket bättre ut! I morgon är det fredag, yeey! Även där onödig dag i skolan men ska ta mig in, för efteråt åker jag in till Jönköping med Alice och Ida :) Jag måste få tag i alla mina julklappar nu! Börjar bli dags, visst? hehe har köpt en bara så har några kvar...

nu hade jag inte något mer på hjärtat, hihi hejhej!

Sankta lucia!

Hehe sådär nu är jag i normalt skick efter gårdagens natts bravader ;) haha! Minst sagt galen natt :)
Började kvällen hos Alice, där jag, hon och Jessica åt lite mat oså :) Sen plockade Ida och Julia upp oss och vi for till Christoffer, Martinas kille där vi fortsatte tillsammans med henne och Elin!
Runt 12 går vi till Kevin där typ hela klassen redan väntar, men de hade tydligen fått massa varningar om ljudnivån så vi var tvungna att gå därifrån så fort vi kom.. Men som tur var så kunde vi vara hos en som heter Jesper i hans hus! Så där blev det massa dans och fortsatt fest ;) Framåt natten börjar vi och lussa för våra lärare, först Mats, sen Lise-lott och sist Ewa :) Runt 4 samlas de flesta 3:orna som var ute på torget för att dansa kring grannen ;D haha. Efter det gick några tillbaka till Jesper! Ida, jag och Julia var väldigt frusna så vi parkerade oss i en skön säng :D
Typ vid 7 tog vi vår frukost! En 7,0 cider haha fick en lite piggare :)

I skolan var det bara lite dans och fika och kika på lucia :) sen åkte minsann en trött tjej hem hehe. Somnade vid halv 1 på dagen och sov till halv 8 i morse :) minst sagt skönt!

Skulle just åka iväg till skolan när alice ringer och säger att första lektionen är inställd, yes! så börjar 10.10 och slutar 12, inte fel ;)
Sen ska Alice och jag träna efter skolan! wohoo kanske kan komma igång med shape igen nu när det inte är praktik..



klockan 7 i morse typ utan att sovit nåt ;) haha

nu skolan

Bio i Jönköping

Trött tjej här. Sovit hos Ida inatt och vi somnade runt fyra.. Men sov till typ halv ett, och det var jue behövas med tanke på hur jag ska spendera natten.. ;) hehe.
Igår hade jag i alla fall en super mysig lördagkväll :) Ida, jag och Julia åkte till slut till Jönköping och gick på bion Devil! Den handlde om:
Fem främlingar i Philadelphia inleder dagen med den mest vardagliga av rutiner. De stiger in i en hiss i ett kontorshus. På denna instängda plats tvingas de dela utrymme med människor de aldrig träffat förr. Ingen uppmärksammar någon annan, de kommer ju bara att dela några få ögonblick. Men vad som först verkar vara en helt vanlig hisstur visar sig vara allt annat än slumpennär hissen plötsligt fastnar. Ödet har en plan för dessa arma själar. Idag kommer dessa främlingar att avslöja sina mörkaste hemligheter för varandra, och samtidigt få betala för sina synder.

Långsamt och metodiskt övergår en smått irriterande situation till ren hjälplöshet och terror. Hemska saker börjar ske med passagerarna, en efter en, och misstankarna om vem som ligger bakom händelserna skiftar.. fram till dess att de får reda på den fasansfulla sanningen: en av dem är Djävulen själv.

Alltmedan de på utsidan förgäves försöker rädda dem, inser passagerarna att det enda sättet att överleva är genom att konfrontera den ondska som har lett dem dit de befinner sig idag.


Man tänker typ aha några människor i en hiss, kan det vara kul? men den var super bra!! kommer då aldrig mer våga åka hiss :( haha

Vi avslutade besöket i Jönköping med att äta på älskade Subway, såå gott!





Tack för kvällen tjejor :*

Nu taggar vi för denna kvällen/natten/morgonen/dagen haha. Kommer bli galet luktar det som :D Ska fira Lucia med klassen, festa natten lång och sen gå och lussa för lärarna på morgonen i mon ;) I skolan blir det lite dansa runt julgrannen och vara lite allmänt bus ;)

hehe


Glad som sagt? hehehe :D

det jag har på mig är föresten bland annat några av sakerna jag fick från praktiken :)

Nu ska jag packa sen drar jag hem till Ida där hon och Julia är :)

Glad tjej

Hej och hallå :) Jag är så härligt glad just nu, och kan man vara nåt annat? Det är helg och igår avslutade jag min praktik! Tyckte det skulle bli väldigt skönt, det är det i och för sig men ändå lite tråkigt också :/ Alla var så himla gulliga mot mig och ah det kändes tråkigt att gå där ifrån.. Men jag verkar som de varit nöjda för de har varit så snälla och gett mig massa kläder :o kläder efter modevisingen och att jag fick handla för ett belopp när jag slutade.. så kläder för minst 1000.. inte illa ;)
Men det ska bli lite skönt att komma tillbaka till skolan, få lite rutin igen. Fast tror inte jag kommer hinna få det för vi går la bara en eller två veckor sen har vi lov! Som sagt kan man vara annat än glad? hihi

I helhet har jag faktiskt blivit mycket gladare nu och varför? Jo självklart Ida och mina pepp sms! Ni vet fram till jul så får man jue öppna kalendrar med choklad eller nåt, istället för en sån lucka ger vi varandra snälla ord varje dag! Så när man får det där smset man väntat på sen det förra blir man så otroligt glad och nöjd med att ha en så fin vän <3

Aha idag då? Ska nog få i mig lite frukost snart. Senare till kvällen tror jag att Julia, Ida och jag drar till Jönköping och kollar bio :) vet dock inte vilken film än men det löser sig..

Så nu vet ni att jag har det bra ;) Önskar er detsamma :D



vi går genom eld!

Glad i dag

Idag är jag lycklig! Fick en bra start på morgonen med ett skit fint pepp sms av Ida :) Dagen på praktiken har gått bra, självklart börjar man trivas när det bara är en vecka kvar :p haha. Men jag måste lätt ha världens bästa handledare, Kerstin! Så fin!! Idag när jag stod och packade upp varor hör jag hur hon säger: Lilla Emma hur ska vi klara oss utan dig efter den här veckan? Naw vad sött :D hihi. Appropå min praktik.. På ondags så ska det vara lite events där, Vero moda och Only säljare kommer dit så då på kvällen är det en dj där, lite förfriskningar och snacks och modevisning, och jag ska gå! Hihi ska bli super kul :) Komkom gärna och titta! De 100 första kunderna får en fin fin present. Börjar klockan 18.00 och modevisningen börjar 19.00! Sen ska vi även alla gå omkring i samma kläder på dagen som vi sen får? :o hur snällt som helst!
Så missa inte det ;) nu ska jag fortsätta och vara glad på min träningscykel sen ska jag kolla på "Ung och bortskämd" och umgås med min mormor som kommit hit :)


Julmarknad

Hejhej! Det är helg och livet leker :) Kort praktikvecka, något som varit skönt! Helgen är lugn, någon som också är skönt! Igår åkte jag in till tranås och tränade på kvällen, så mycket mer hände inte den kvällen ;)
Idag har jag varit på julmarknad med Therese :) Super mysigt! Man fick verkligen julstämning (a) Köpte bara en ring och en munk :p haha.


Fick ett sms från Ida, där hon fråga vad jag skulle göra ikväll..sova svara jag! Det tyckte hon lät tråkigt så hon bjöd hem mig på middag :) hihi sött!

Föresten har jag köpte min mya mobil nu, gjorde det i onsdags! Är super nöjd :D fast det där med touch är kanske inte min grej när det kommer till sms :p fast man vänjer sig la ;) haha

Ska inte åka till Ida än så ska nog träna lite innan, åker la någon gång omkring 6 :)
Ha en bra lördagkväll :)


RSS 2.0